Alles wat je moet weten over bedrukte bestekzakjes.

 

Meer informatie nodig over bedrukte bestekzakjes? Het is soms lastig om te beslissen over bedrukte bestekzakjes omdat het voor veel mensen onbekend terrein is.  In dit uitgebreide artikel staat alle informatie over de verschillende aspecten van bedrukte bestekzakjes.

 

Onderstaande onderwerpen worden behandeld in de bedrukte bestekzakjes informatie gids:

1. Waarom bestekzakjes.

2. Soorten bestekzakjes.

3. Kwaliteit bestekzakjes.

4. Papieren servetten.

5. Airlaid servetten.

6. Goedkope bestekzakjes bedrukken.

7. Digitaal bestekzakjes bedrukt.

8. Levertijd.

9. Conclusie

 

1. Waarom bestekzakjes?

Waarom moet een horeca onderneming juist voor bestekzakjes kiezen? Er zijn veel verschillende redenen die hiervoor genoemd kunnen worden. Het gebruiken van een bedrukt bestekzakje kan veel bijdragen aan de branding van een bedrijf en ziet er verzorgd uit wanneer dit op de tafel ligt tijdens het dineren of lunchen. Naast dat een bedrukt bestekzakje bijdraagt aan de branding en er verzorgd uitziet is het vaak ook nog eens veel hygiënischer dan bestek los in een bakje te plaatsen of in te wikkelen met een servet op tafel. Het is ook voordeliger voor de personeelskosten omdat het servies niet helemaal ingewikkeld hoeft te worden wat weer veel handelingen scheelt. Het bestek kan gemakkelijk in het bestekzakje worden gestoken wat een gemakkelijke en snelle handeling is.

 

Wanneer bestek simpel op tafel wordt gezet in een bakje of ingewikkeld in een servet zit dit er erg saai en onverzorgd uit. De bedrukte bestekzakjes werken als een soort visite kaartje en zien er erg uitnodigend uit. Het is een echte toevoeging aan de tafelsetting om bestek in een bestekzakje toe te voegen.

 

 

2. Soorten bestekzakjes.

In het assortiment van 123Bedrukte Bestekzakjes zijn verschillende soorten bestekzakjes verkrijgbaar. Er zijn een aantal standaard maten waar uit gekozen kunnen worden; zes om precies te zijn. Deze keus kan gemaakt worden op basis van het formaat van het bestek en de tafel setting die gecreëerd gaat worden Het is helaas niet mogelijk om de zakjes op maat te laten maken, als dit gebeurt zal de prijs ook veel te hoog worden voor het afnemen van de bestekzakjes. De zes verschillende maten die worden aangeboden is voldoende keus om uit te kiezen en biedt voor iedereen vaak wel de juiste optie. De zes maten die aangeboden worden zijn:

 

 Bestekzakjes standaard

De optie bestekzakje standaard wordt over het algemeen het vaakst gekozen. Het zakje is gemaakt van een 120 grams papier en een 33 x 33 cm servet. Het is mogelijk om zowel de voor- en achterzijde te bedrukken met een full colour bedrukking. Het is afhankelijk van de aantallen van de bestekzakjes wat de uiteindelijke prijs zal worden. De bestekzakjes standaard worden gratis geleverd in Nederland en België en er worden ook geen opmaakkosten / cliche kosten gehanteerd. De levertijd is ongeveer 4 a 8 weken na goedkeuring van de drukproef.

 

Bestekzakjes ECO

Het bedrukte bestekzakje van de soort ECO is de new kid on the bock. Wederom is het mogelijk om dit bestekzakje full colour te bedrukken. Het speciale aan deze soort bestekzakjes (de naam zegt het al) is dat ze gemaakt zijn van 100% recycled uncoated 115 grams papier. Het servet wat in het bestekzakje ECO zit is wederom de maat 33×33 cm en gemaakt van 100% gerecycled papier. Dit is het enige bestekzakje waarbij dit het geval is en alles helemaal ECO is. Bij het maken van een bestekzakje wordt er niks gerekend voor op maakkosten / cliche kosten. De prijzen die op de website staan van 123Bedrukte Bestekzakjes. 

 

Bestekzakjes LARGE.

De naam zegt het al maar de bestekzakjes large kunnen gebruikt worden wanner het bestek wat langer is als normaal. Ook het bestekzakje large kan full-colour bedrukt worden met een bedrukking helemaal naar wens. Omdat het bestekzakje ook wat langer is valt het iets grotere bestek hier perfect in. Het servet van de bestekzakjes large is ook wat groter: 40×33 cm. Heel handig voor bestek wat ook wat groter is. Tevens worden deze bestekzakjes gratis geleverd in België en Nederland. De gemiddelde levertijd is ongeveer 4 tot 6 weken na goedkeuring van de drukproef.

 

Napkin sleeves.

Napkin sleeves zijn eigenlijk gewoon bestekzakjes maar dan gemaakt van airlaid servetten. Het servet beschikt over een schuine vouw aan de bovenzijde en wordt doormiddel van een sleeve aan elkaar gehouden. Het servet zelf kan ook bedrukt worden en is mogelijk om in 19 verschillende kleuren te produceren. De sleeve zelf kan daarnaast ook bedrukt worden en helemaal passend gemaakt worden bij de servet. De levering van de napkin sleeves is wat langer dan bij de andere bestekzakjes. De gemiddelde levertijd van de napkin sleeves is 6 tot 8 weken na goedkeuring van de drukproef.

 

Gastro sleeve.

De gastro sleeve is vergelijkbaar met de napkin sleeve. Beide bestekzakjes zijn gemaakt van servetten aan de buitenzijde en niet van een standaard papieren bestekzakje. Het verschil tussen een gastro sleeve en een nakpin sleeve is dat er bij de gastro sleeve er geen schuine vouw zit aan de bovenzijde maar een dubbelgevouwen servet met een inkeping aan de bovenzijde waar het bestek in wordt geplaatst. Het servet wordt bij elkaar gehouden door een sleeve, deze kan full colour bedrukt en helemaal aangepast worden naar uw wensen. De sleeve wordt gemaakt met een airlaid servet wat een erg luxueuze uitstraling geeft. Er zitten geen verrassingen in de prijs, de prijs is zonder extra kosten en exclusief btw. Na het goedkeuren van de drukproef is de gemiddelde levertijd zo’n 6 tot 8 weken.

 

Naptidi bestekzakje.

Er is ook nog de keus voor een naptidi bestekzakje, deze soort van de bestekzakjes wordt wel het minst vaak gekozen. Dit bestekzakje is speciaal voor wat langer bestek en heeft een luxueuze uitstraling. Omdat het bestekzakje ook wat langer is dan gemiddeld past het lange bestek er ook goed in.  Het bestekzakje komt tevens met een full colour bedrukking en ziet er hierdoor erg verzorgd uit. Het servet in het Naptidi bestekzakje is wat groter dan bij de andere bestekzakjes, het servet bij dit bestekzakje is 40×40 cm en twee laags. Dat past natuurlijk ook beter bij het grote bestek. De levertijd van de Naptidi bestekzakjes is gemiddeld zo’n 6 tot 8 weken na goedkeuring van de drukproef.

 

 

3. Kwaliteit bestekzakjes.

De kwaliteit van de bestekzakjes is FSC, dit is de afkorting voor Forest Stewardship Council  oftewel Raad voor goed bosbeheer. Wanneer producten een FSC keurmerk hebben betekend dit dat het product moet worden voldaan aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. Er moet aan strenge eisen worden voldaan om een FSC keurmerk te ontvangen. Verschillende eisen die worden gesteld om het FSC keurmerk te ontvangen:

  • Bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden mogen niet aangeraakt worden.
  • Er mag ook geen hout gekapt worden langs waterlopen / steile hellingen.
  • Na het kappen van de bomen moet het bos de kans krijgen om te herstellen, er mag niet meer hout verdwijnen dan dat er terug kan groeien.

Het FSC keurmerk wordt niet enkel op massief hout gebruikt maar op alle producten waarin houtvezels zijn verwerkt. Bestekzakjes vallen hier ook onder want hier worden natuurlijk papier snippers in verwerkt. De controle voor dit alles wordt geregeld door onafhankelijke certificerende organisaties.

 

4. Papieren servetten

De verschillende bedrukte bestekzakjes worden ook geleverd met een servet. Deze servetten kunnen helemaal aangepast worden op de bedrukking van het bestekzakje. Het is natuurlijk extra leuk om een kleur te kiezen wat perfect past bij de bedrukking van de bestekzakjes. Het is zelfs mogelijk om het servet te bedrukken! Op deze manier kan het echt een geheel gemaakt worden. Dit is toch veel leuker dan een simpel wit servet? Het enige nadeel van de papieren servetten van 123Bedrukte Bestekzakjes is dat deze niet biologisch geproduceerd worden. Bij de bestekzakjes wordt dit wel gedaan maar dit is bij de servetten helaas (nog) niet mogelijk.

 

 

5. Airlaid servetten.

Airlaid servetten zijn een specifiek soort servet met een chique en zeer verzorgde uitstraling. De servetten voelen aan als linnen servetten en hebben ook deze look en feel maar zijn veel efficiënter. De airlaid servetten kunnen volledig afgestemd worden op de wensen van de afnemer. Er zijn drie verschillende bestekzakjes uit het assortiment waar de airlaid servetten gebruikt worden. Dit zijn de bestekzakjes large, napkin sleeves, en de gastro sleeve. Bij de bestekzakjes large worden de servetten achterin het bestekzakje gebruikt, wanneer de servet wordt uitgevouwen is het een zeer grote servet, namelijk: 33×40 cm. Bij de napkin sleeves en de gastro sleeve wordt de airlaid servet gebruikt als bestekzakje. Het bestek wordt in de servet geplaatst en deze wordt dichtgevouwen om het bestek heen. Het biedt een mooie rechte insteek voor het bestek en ziet er erg verzorgd uit. Om de servet heen wordt een sleeve gevouwen zodat de servet goed in vorm blijft zitten. 

 

 

6. Goedkope bestekzakjes bedrukken.

Als er dan voor bestekzakjes gekozen wordt is het natuurlijk het meest interessant als deze zo voordelig mogelijk afgenomen kunnen worden.  Bij 123Bedrukte Bestekzakjes wordt er alles aan gedaan om de bestekzakjes zo voordelig mogelijk full colour te bedrukken. Het wordt aangeraden om de bestekzakjes in grotere hoeveelheden in te kopen want dan kan de prijs zo voordelig mogelijk ingezet worden. De minimale afname van de bestekzakjes is 3.120 stuks voor de bestekzakjes standaard. Voor de andere versies van de bestekzakjes ligt de minimale afname wat hoger. Het is natuurlijk ook altijd handig om hogere aantallen af te nemen, niet alles hoeft in een keer gebruikt te worden maar kan ook ergens opgeslagen worden zodat er gedurende het seizoen uit de voorraad gepakt kan worden. 

 

 

7. Digitaal druk bestekzakjes.

De bestekzakjes worden bedrukt doormiddel van een digitaal druk, dit is een speciaal soort drukwerk waarbij er geen drukplaat nodig is. Voor het bedrukken met digitaal druk wordt er een drukgereed PDF-bestand op drukvellen geplaatst en vervolgens naar de digitale pers gestuurd. Deze machine leest de bestanden en worden vervolgens op de juiste formaten gedrukt. De vellen waarop er wordt gedrukt wordt schoon gesneden en tot het juiste formaat gemaakt.

 

Er ontstaat vaak verwarring over de term digitaal druk, er wordt verwacht dat het iets met computers te maken heeft door de term digitaal. Maar eigenlijk betekend digitaal drukken alleen maar de manier hoe het gedrukt wordt op papier of kunststof. Hiermee wordt een gedetailleerd en haarscherp beeld gecreëerd. Er is ook een bedrukking die offset bedrukking heet en deze staat eigenlijk lijnrecht tegenover digitaal druk. De details met deze soort bedrukking zijn een stuk minder en de bedrukking met digitaal drukwerk rolt eigenlijk gemakkelijk uit een digitale printer. 

 

Bij het digitale bedrukken gebeurt het allemaal erg snel en kan er snel geschakeld worden. Dit wederom in tegenstelling tot offset bedrukken. Hier moet eerst de pers worden opgestart en duurt het gehele proces een stuk langer. Digitale printers kunnen makkelijk opgestart worden en daarom is het ook een stuk makkelijker om een enkele drukproef te maken. De digitale printers zijn onder te verdelen in drie categorieën: Océ Copy Press, inktjet en elektrofotografisch. Van deze drie printers heeft de Océ Copy Press het meeste weg van offset drukken. De elektrofotografische printers zijn het meest te vergelijken met laserprinters. De inkjetprinters werken op dezelfde manier als de particuliere inktjetprinter maar zijn van een professionele en zeer goede kwaliteit.

 

Het is wel belangrijk om gedachte te houden bij het creëren van een bestekzakje dat er de juiste kleursoort wordt gebruikt. Bij digitaal druk kan er alleen gebruik gemaakt worden van CMYK-kleuren. Als er wordt gekozen voor PMS kleursoorten dan kan het resultaat afwijken van de kleuren die er bedacht waren. Dit zullen wij ook altijd nog benoemen wanneer er een bedrukt bestekzakje opgevraagd wordt.

 

8. Levertijd.

De levertijd van bedrukte bestekzakjes kan verschillen per soort bestekzakje en wat voor bedrukking er wordt toegepast. De gemiddelde levertijd is ongeveer 4 tot 8 weken. Er wordt wel aangeraden om bij het afnemen van de bestekzakjes altijd de levertijd nog even goed na te vragen. Nadat de bestelling is gedaan bij 123Bedrukte Bestekzakjes wordt er een factuur verzonden. Deze moet 14 dagen na verzending betaald worden.

 

9. Conclusie.

Alles bij elkaar is het nog al veel informatie, heeft u advies nodig met betrekking tot het kopen van bedrukte bestekzakjes? De specialisten van het team van 123Bedrukte Bestekzakjes hebben jarenlange ervaringen helpen u graag met het adviseren en ontwerpen van bedrukte bestekzakjes. Neem vrijblijvend contact met ons op!